7 lucruri pe care ne-ar plăcea să le știi despre noi

  • Avem o fermă de capre albe de lapte, cu tot cu ieduți și-un cățel năstrușnic și te așteptăm să ne vizitezi cu drag, dacă drumul tău trece prin Bălțați.
  • Suntem agricultori, crescători & producători. Controlăm atent și cu blândețe, fiecare pas, de la producerea hranei pentru animale, până la livrarea produselor la ușa ta.
  • Oferim garanție 100%. Dacă produsele nu au gustul și calitatea la care te așteptai, spune-ne imediat și îți restituim contravaloarea comenzii.
  • În Iași și împrejurimile sale, asigurăm cel mai scurt drum al produselor din fermă în farfurie.
  • Folosim numai lapte de capră și ingrediente naturale, atent verificate.
  • Livrăm prompt, cu transport frigorific direct acasă la tine sau în băcănia ta și suntem flexibili cu modificarea, anularea sau amânarea comenzii.
  • Prin Pui de Drag, pe lângă grija pentru o alimentație sănătoasă, vrem să susținem manifestarea blândeții și a afecțiunii în relațiile cu copii, cu adulții, cu animalele și cu pământul. Fiindcă unde-i drag, acolo crește!

Istorioară cu ”Unde-i drag, acolo crește!”

Suntem o familie cu o fermă de capre albe, cinci angajați de mare încredere și un cățel năstrușnic, din comuna Bălțați, județul Iași.

Aventura noastră a început în 2012, când am plecat să muncim, ca mulți alți români, în Italia. Speram la o viață mai bună. Acolo am văzut pentru prima dată familii care moșteneau, de generații, câte o fermă de animale. Înțelegând ce tradiție au și cum reușeau ei să facă agricultură, deși solul de acolo nu era atât de fertil precum al nostru, ne-am întrebat: De ce noi nu putem face la fel?

Un an mai târziu, am decis să ne întoarcem acasă și să ne apucăm de agricultură. Am început cu câteva hectare de teren și un tractor. La început, parcă nimeni nu ne dădea nicio șansă. Și nu ne-a fost ușor.

Până la urmă am reușit să arendăm teren, să ne cumpărăm utilaje și, pentru scurt timp, am încercat să avem și câteva văcuțe. Când au apărut copilașii, dorințele și prioritățile noastre s-au schimbat. Negăsind ușor prin împrejurimi nici lapte, nici brânză făcute în condițiile pe care ni le-am fi dorit, am decis să cumpărăm noi niște căprițe. După foarte multă documentare, am ales patru surate din rasa SAANEN, de la un crescător în vârstă care le scria poezii.

Așa am descoperit cu adevărat gustul laptelui și al brânzei de capră. Ne-am îndrăgostit foarte repede de ele. Am realizat că trebuie să cumpărăm mai multe și că vrem să producem brânză și alte delicii sănătoase din lapte de capră.

Prima dată am început să vindem rudelor, amicilor, apoi alți doritori au început să apară. Încurajați de faptul că produsele noastre aveau succes, am investit și mai mult. Azi avem 140 de capre adulte și lucrăm în jur de 80 de hectare de teren, cultivat cu lucernă, iarbă, porumb, orz, grâu și floarea soarelui.

Planuri

Visăm să extindem ferma, și s-o facem și mai vizitabilă, să livrăm o gamă cât mai variată de produse proaspete și sănătoase și să-i susținem cu-o vorbă bună și sfaturi raționale pe toți tinerii care-și doresc să se apuce de agricultură. Și pentru noi încurajările înseamnă enorm!

Pui de drag

Numele nostru e o expresie anume creată ca o formă duioasă de manifestare verbală a afecțiunii față de un copil, o făptură gingașă sau ceva simpatic, care indică și o manieră sănătoasă, nouă, în care putem îmbunătăți aspectele care nu ne fac cinste, din trecut, cum sunt apelativele ”pui de lele/pui de drac”.

În profunzime, vrem să transmitem faptul că acest brand încurajează mângâierile și vorbele de alint de la părinți către copii, alături de celelalte aspecte esențiale azi în dezvoltare (alimentația sănătoasă, grija pentru curățenie sau educația împrietenirii cu natura). Și nu numai! Vrem să fim un business care iubește să se poarte frumos cu pământul, cu plantele, cu animalele, cu angajații, cu clienții, cu partenerii și cu orice interacționează.

Porțile noastre sunt mereu deschise și orice vizită, a celor ce ne apreciază munca pe care o depunem, nu poate decât să ne bucure. Vă mulțumim din suflet!