Plăcinte Poale-n brâu

Rețetă pentru toți pofticioșii!

De la mic la mare, fiecare membru al familiei noastre adoră plăcintele Poale-n brâu. Deși este o rețetă folosită mai des în partea Moldovei,  nu trebuie să fii din Moldova pentru a prepara această rețetă, ci doar trebuie să ai brânzică de la Pui de Drag.

Acum că ne-am lăudat puțin, hai să vedem cum se prepară.

poale-n brau
  • 700 g făină
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 pahar (100 ml) apă caldă
  • 1 pahar (100 ml) ulei
  • 1 cub de drojdie proaspătă (25g)
  • Coajă de la o lămâie
  • Jumătate de linguriță sare
  • 500 g cremă de brânză de capră
  • 50-100 g griș sau făină (în funcție de consistența cremei de brânză)
  • 1 ou
  • 50 g zahăr
  • Coajă de lămâie
  • 100 g stafide
  1. Într-un bol mare, puneți făina, faceți o gropiță si puneți drojdia și paharul de apă caldă. Amestecați drojdia proaspătă cu apa caldă până când se dizolvă.
  2. Adăugați ouăle și uleiul în bolul cu făină, amestecând bine, adăugați și coaja de lămâie. Adăugați treptat apa caldă, amestecând bine, până când obțineți un aluat elastic. Acoperiți cu un șervet de bucătărie și lăsați la crescut timp de 30-60 de minute.
  3. Într-un bol separat, amestecați crema de brânză cu grișul sau făina, oul, zahăr și coaja de lămâie. Adăugați stafidele și amestecați bine.
  4. Împărțiți aluatul în bucăți și rulați fiecare bucățică într-o foaie subțire. Puneți o lingură de umplutură în centrul fiecărei foi și îndoiți marginile peste umplutură pentru a forma o plăcintă poale-n brâu.
  5. Puneți plăcintele pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și lăsați-le la crescut încă 15-20 de minute.
  6. Încingeți cuptorul la 180 de grade Celsius.
  7. Ungeți plăcintele cu ou bătut și presărați semințe de susan deasupra lor.
  8. Puneți plăcintele în cuptor și coaceți-le timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când se rumenesc frumos.
  9. Scoateți plăcintele din cuptor și lăsați-le să se răcească puțin înainte de a le servi.

Waffle Sărate pentru Micul Dejun

Dacă te-ai trezit într-o dimineață fără inspirație și nu știi ce să pregătești pentru micul dejun, vafele sunt soluția ideală pentru a începe ziua cu bine. Pufoase, super gustoase și foarte ușor de făcut.

  • 2 ouă
  • 150 gr cremă de brânză finuță
  • 100 gr făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 30 gr unt topit
  1. Se bat bine ouăle și se adaugă crema finuță
  2. Amestecăm până obținem o compoziție omogenă
  3. Adăugăm făina, praful de copt și sarea, și amestecăm din nou până la omogenizarea completă
  4. La final adăugam untul topit și amestecăm, însă nu foarte mult, pentru a nu deveni gumoase vafele noastre.
  5. Ungem aparatul de făcut vafe cu puțin ulei sau un și adăugăm câte o lingură din compoziția noastră.
  6. Lăsăm aparatul de făcut vafe să-și facă treaba pentru 4-5 minute, iar la final vafele noastre vor fi rumenite și gustoase, gata să le savurezi cu cei dragi la micul dejun.

Mulțumim Oana Stoica pentru rețetă!

Cheesecake cu afine

Știm cu toții cum este atunci când îți vine pofta de ceva dulce, dar dieta și gândul la caloriile ridicate ne fac adesea să ezităm și să renunțăm la această plăcere, sau să ne răsfățăm cu un dulce și să ne simțim ulterior vinovați.

Însă, acest lucru nu se aplică în cazul acestui desert. Poți savura o felie fără să te simți vinovat/ă, deoarece este un desert cu conținut scăzut de calorii și mult mai sănătos.

Să vedem cum se prepară!

  • 200 g biscuiți digestivi
  • 80 g unt topit
  • 10 g gelatină
  • 100 ml apă rece
  • 100 ml smântână pentru frișcă, încălzită
  • 250 g crema noastră de brânză cu afine
  • 200 ml smântână pentru frișcă, rece de la frigider
  • 2 linguri zahăr pudră
  • extract de vanilie
  • 100 g ciocolată albă
  • 50 ml smântână pentru frișcă
  1. Pentru stratul de biscuiți, se pisează bine biscuiții și se amestecă cu untul topit. Amestecul se așază într-o tavă, se presează bine și se lasă la rece.
  2. Gelatina se hidratează în apa rece și se lasă timp de 15 minute.
  3. Se amestecă gelatina hidratată cu smântâna pentru frișcă încălzită, până se obține o compoziție omogenă.
  4. Crema de brânză cu afine și smântâna pentru frișcă se mixează bine, până se obține o cremă omogenă.
  5. Se adaugă gelatina cu smântâna în compoziția de cremă de brânză și se mixează încă 5-6 minute.
  6. Crema obținută se așază peste blatul de biscuiți și se lasă în frigider pentru 4-5 ore sau în congelator pentru 1 oră.
  7. Pentru decor, amestecăm ciocolata albă cu smântâna pentru frișcă încălzită, până când ciocolata se topește complet. Se toarnă ciocolata peste prăjitură și se mai lasă 1 oră la rece.

Mulțumim Oana Stoica pentru rețetă!

Cheesecake brioșe din 3 ingrediente

Când cei mici îți cer ceva dulce sau când ai mânca ceva dulce, dar timpul nu-ți permite să pierzi ore în sir în bucătărie, rețeta aceasta este perfectă. Se face simplu, rapid și este perfectă pentru zilele de vară.

Să vedem rețeta.

  • 200 g brânză cu brânză
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 ou
  • extract de vanilie
  1. Peste crema de brânză adaugi oul și zahărul, și amesteci până la omogenizare completă.
  2. Compoziția astfel obținută se toarnă în forme de brioșe, peste care poți adăuga fructele tale preferate.
  3. Totul merge la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius pentru 20-25 de minute.
  4. După ce este gata se lasă la frigider pentru câteva ore pentru o senzație răcoritoare.

Mulțumim Oana Stoica pentru rețetă!