beneficiile laptelui de capră

Beneficiile laptelui de capră

 

Deși consumul laptelui de capră nu este la fel de mare ca cel de vacă, dacă toți oamenii ar cunoaște beneficiile laptelui de capră, cu siguranță ar fi mult mai dispuși să-l încerce.

Mulți oameni sunt reticenți atunci când vine vorba de laptele de capră pentru că ar avea un “anumit gust”. Într-adevăr laptele de capră are un gust mai aparte și diferit de gustul laptelui de vacă, însă majoritatea celor care au gustat lactatele noastre susțin că acestea au un gust delicios , “ …toate produsele sunt foarte bune, curate și fără gust neplăcut „de capră” “susține Andreea S. – cumpărător fidel al produselor noastre.

 

beneficiile laptelui de capră

 

Dacă încă nu ai încercat laptele de capră, iată unele dintre beneficiile lui pe care poate nu le știai.

 

1. Sursă de vitamine și minerale care au grijă de sănătatea ta

Laptele de capră este foarte bogat în substanțe nutritive esențiale, fiind o sursă importantă de vitamine și minerale. Acesta conține calciu, vitamina A, complexul de vitamine B, vitamina D, dar și magneziu, potasiu, zinc și fosfor. Dacă consumi un singur pahar de lapte pe zi, ți-ai asigurat un sfert din necesarul zilnic de calciu și vitamina A.

 

2. Alternativă a laptelui de vacă mai ușor de digerat

Laptele de capră conține globule mai mici de grăsimi, comparativ cu laptele de vacă, ceea ce îl face mai ușor de digerat. Față de laptele de vacă care conține 17% acizi grași esențiali, laptele capră are un conținut de 30% de acizi grași esențiali.

Un aspect foarte important este faptul că laptele de capră conține cazeină, o proteină foarte bine tolerată de organism, în timp ce are un conținut mai scăzut de lactoză. Astfel, laptele de capră poate constitui o opțiune pentru persoanele care prezintă intoleranță la lactoză.

 

3. Laptele de capră are grijă de inima ta

Datorită conținutul crescut de potasiu, consumul laptelui de capră poate preveni hipertensiunea arterială. Procentul mare de acizii grași esențiali pe care îi conține, vor echilibra colesterolul organismului. Astfel, prin conținutul mare de potasiu care este un vasodilatator și prin acizii esențiali care echilibrează colesterolul, consumul laptelui de capră previne apariția aterosclerozei și a atacului de cord, menținându-ți sănătatea sistemului tău cardiovascular.

 

4. Sursă importantă de energie

Nu este mit faptul că un pahar de lăptic de capră consumat dimineața, îți va oferi energie să începi ziua cu bine. Laptele de capră conține riboflavină, o vitamină din grupa B-urilor care are un rol foarte important în producerea energiei.

 

5. Previne anemia

Conținutul crescut de vitamine și minerale, dar și faptul că ajută la absorbția fierului în tractul digestiv, fac ca laptele de capră să fie un adjuvant esențial pentru persoanele care se confruntă cu anemia.

Chiar dacă laptele de capră este un produs cu multe beneficii asupra sănătății tale, dacă prezinți intoleranță la lactoză sau alte afecțiuni precum boli hepatice sau pancreatice, consultă medicul tău înainte de a începe consumul de lapte de capră.