povestea noastra

Pui de Drag înseamnă tradiție de familie, grija față de mediul înconjurător și mai important, grija față de cei dragi. Suntem o familie muncitoare, ce deține o fermă de capră albe, în comuna Băltați, județul Iași.

Cum a început povestea Pui de Drag

Inspirați de anii petrecuți în Italia, unde am cunoscut familii care moșteneau ferme de animale generații de-a rândul, am înțeles modul în care acestea făceau agricultură și ne-am propus să facem același lucru – dar în România, unde solurile sunt bogate și fertile.

Astfel, în 2013, ne-am adunat toate resursele și ne-am făcut cu pași mici, dar siguri, curaj să ne apucăm de agricultură, cu aceeași grijă față de pământ precum cea a unui părinte care se îngrijește de copilul său în primii ani de viață. E drept, nu am început cu mult – aveam doar câteva hectare de teren și un tractor, dar mai presus de toate aveam credință în visul nostru. Iar visele nu zboară dacă nu le dai aripi, așa-i?

Timpul a trecut și ne-a permis să ne extindem visul mai departe. Astfel, am arendat teren și am cumpărat mai multe utilaje, iar pentru scurt timp, am încercat să avem și câteva văcuțe.

În momentul în care au apărut copilașii în viața noastră, chiar dacă dorințele și prioritățile noastre s-au schimbat, am continuat să credem în visul nostru. Am învățat copiii încă de mici să aprecieze și să iubească natura pentru tot ce are de oferit.

 

povestea noastra

 

Mai mult, dorința de a le oferi o alimentație bazată pe produse cât mai naturale și un stil de viață sănătos în adevăratul sens al cuvântului, ne-a ambiționat și ne-a făcut să regândim scopul cu care am pornit inițial la drum. Negăsind prin împrejurimi produse lactate făcute în condițiile pe care ni le-am fi dorit, ne-am hotărât să cumpărăm noi niște căprițe. Așa am ajuns să avem patru surate din rasa Saanen, pe care să le îngrijim cu blândețe și atenție.

Astfel, cu mic, cu mare, am descoperit cu adevărat gustul laptelui și al brânzei de capră de calitate și ne-am îndrăgostit iremediabil de ele. Ne-am îndrăgostit atât de tare de ele, încât am decis să cumpărăm mai multe căprițe și să începem să producem brânză și alte delicii sănătoase din lapte de capră, 100% naturale așa cum ne place nouă.

Visul micii noastre afaceri de familie începea să se contureze. Am început cu doar câteva căprițe și astăzi am ajuns atât agricultori, cât și crescători a aproximativ 230 căprițe și producători de lactate bio, 100% naturale. Lucrăm peste 80 de hectare de teren agricol, pe care îl cultivăm cu atenție pentru a asigura hrană de calitate pentru căprițele noastre.

Totul a luat naștere din pasiune și iubire față de animale și natură, dar și dorința de a fi acasă și a construi ceva pe meleagurile noastre, în acest fel oferindu-le posibilitatea oamenilor să-și pună pe masă produse naturale.

Prin Pui de Drag, pe lângă grija pentru o alimentație sănătoasă, vrem să susținem manifestarea blândeții și afecțiunii în relație cu copiii, cu adulții, cu animalele și cu pământul!