laptele de capră

Printre cele mai consumate alimente din întreaga lume, se află cu siguranță laptele. Indiferent dacă vorbim de lapte de capră sau lapte de vacă, acest aliment are o contribuție semnificativă în menținerea sănătății consumatorului, prin sursa mare nutrienți și protejarea împotriva multor afecțiuni.

Atât laptele de vacă, cât și laptele de capră, sunt surse excelente de nutrienți și pot completa cu ușurință o dietă sănătoasă. Cu toate acestea, există anumite diferențe între cele două tipuri de lapte în ceea ce privește compoziția nutrițională. Datorită acestor diferențe, laptele de capră aduce câteva beneficii în plus pentru sănătatea celui care îl consumă.

Vezi aici care sunt beneficiile laptelui de capră. 👉 https://www.puidedrag.ro/beneficiile-laptelui-de-capra/

 

laptele de capră

 

Haideți să vedem care sunt diferențele între cele două tipuri de lapte, și de ce laptele de capră poate fi o variantă mai bună:

  • În ceea ce privește conținutul nutrițional al laptelui de capră, acesta conține mai mult calciu, potasiu, vitamina A și D decât laptele de vacă, acesta fiind mai hrănitor și benefic pentru prevenirea bolilor osoase, dentare și ale inimii.
  • Laptele de capră conține o cantitate mai mare de acizi grași omega 3 si omega 6, iar globulele de grăsime sunt mai mici decât cele regăsite în laptele de vacă. În acest fel, laptele de capră asigură o digestie mai bună, globulele de grăsime fiind mai mici, acesta sunt mai ușor de digerat de către enzimele responsabile.
  • Laptele de capră conține mai puțină lactoză decât laptele de vacă, ceea ce îl face o opțiune ideală pentru persoanele intolerante la lactoză. Deși laptele de capră este consumat fără nicio problemă de multe persoane intolerante la lactoză, în acest caz este important să se ceară sfatul medicului înaintea începerii consumului de lapte de capră.

    Dacă intenționezi să-ți completezi și tu alimentația cu lapte de capră, poți plasa aici o comandă.